aspergerelin.blogg.se

Hej! Jag heter Elin. I den här bloggen kommer jag att skriva om samhällsfrågor området och främst inom området funktionsnedsättningar/funktionsförmågor. Jag kommer även skriva om sådant som berör området personlig utveckling

Trött på all skit!

Publicerad 2015-06-24 15:12:00 i Allmänt,

Har inte skrivit hå på ett tag för jag varit så uppe i min bröllopsplanering och alla leverantörer som krånglar och tar energi, Varför ska det vara så svårt att vara tydlig liksom? Sedan är det faktiskt lite läskigt att leverantörer kan ta så mycket extra betalt bara för att man gifter sig, här behöver vi konsumenter sätta ner foten, de ska inte få all makt över oss, Tänker att jag måste ta en vecka ledigt innan bröllopet för att jag ska kunna njuta. Det är jätteviktigt! Vill inte att mitt bröllop bara blir ett töcken och jag nästan trillar ihop vid altaret bara för att jag är så trött!

Tänker på att det finns så mycket fördomar om hur det är att ha asperger. Det är jätteviktigt att säga att jag har Asperger, jag är inte min diagnos. Jag är Elin och ingen annan. Det finnas inga människor som är sin diagnos. Så fort vi nämner ordet stigmatisering så kommer det att fortsätta. Nu tänker jag alltså inte nämna det ordet något mer. Tänker inte bli ett offer för all skit som människor hittar på. Och nej, jag kan inte räkna ut alla decimalerna på pi. Däremot kan jag sitta väldigt länge och koncentrera mig på en viss sak som jag verkligen är intresserad av. Ett tag var det katastrofer som fascinerade mig oerhört mycket, det var allt från tsunami katastrofer till flygolyckor och Estoniakatastrofer. Jag har varit fascinerad över hur människor agerar i sådan situationer eftersom jag tycker de ofta agerar så ologiskt. Jag menar , trycka sig mot väggen på en båt som håller på att sjunka, alltså jag fattar att man kan agera så om man är panikslagen, men varför har ingen lärt stackarna hur de ska agera? Jag är också sjukt bra på att analysera saker och kreativ. Älskar att fotografera. Varför har vi bestämt att vissa människor för udda? Vad är vi så rädda för?

Om

Min profilbild

AspergerElin

Jag är en tjej i 30 årsåldern som är väldigt intresserad av samhällsfrågor och personlig utveckling samt livsfrågor. Tycker om att se det positiva i människor jag möter. Tror att det finns något positivt i alla människor. Jag har ett väldigt ödmjukt synsätt på andra människor. Bor tillsammans med min underbara man.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela