aspergerelin.blogg.se

Hej! Jag heter Elin. I den här bloggen kommer jag att skriva om samhällsfrågor området och främst inom området funktionsnedsättningar/funktionsförmågor. Jag kommer även skriva om sådant som berör området personlig utveckling

Låt dig inte utnyttjas!

Publicerad 2016-08-29 14:19:58 i hälsa, politik,

Det finns ju olika sammanhang där du kan bli uttyttjad. Exempel på det kan ju vara i en vänskapsrelation, en kärleksrelation eller på jobbet.
 
När så kallade vänner uttnyttjar kan det ju vara t.ex. att de ska prata en massa om sina problem hela tiden och knappt vill lyssna på dina. Jag hade t.ex. en vän en gång i tiden som kunde sitta med mig i telefon och prata i minst 4 timmar. Största delen handlade om hennes problem i livet. Hon lyssnade inte heller när jag försökte ge henne uppmuntran och råd. Okej, jag kan förstå att människor kan hamna i kriser i sina liv, men då får man faktiskt söka proffesionell hjälp. Jag sa ifrån och vi umgås inte idag. Visst det var den konsekvensen jag fick ta, men jag kände att jag mådde dåligt av att ta problemem hela tiden, Okej vi har kanske inte en  psykvård som fungerar som det skai det här landet. Ofta kan du ju få vänta flera veckor på att få en tid hos kurator, men det ska ju inte jag behöva lida för.
 
Om jag ska ta upp ett problem när det gäller kärleksrelationer så är det ju om ni inte kan dela upp hushållssysslorna på ett bra sätt. Det kanske inte är det lättaste alla gånger visst om du te.x. är borta på kvällarna och tar på sig för mycket idéellt arbete och annat.  Jag är tyvärr en sådan person och måste dra ner på den typen av arbet Ingen ska iallafall behöva göra mer än någon annan. Om ni inte kan komma övernns på något annat sätt så kan man ju skriva ett schema. 
 
Detta med arbete är ju en jättevikitg sak i ens liv såklart, iallafall är det ju så för de flesta människor och en sak i är säker. Du ska inte ställa upp på en massa gratisarbete du inte själv har valt. Det är jättevikiagt att du står upp för de värderingarna tycker jag. 
 
Vid Aspergers synsrom så kan man vara extra godtrpgen när det gäller männaikor, det har jag lärt mig att inte vara, för då blir man uttnyttjad.
 
Låt ingen trampa på dig helt enkelt! för att återkoppla till mitt tidigare inlägg, säg ifrån!
 
 
Var rädd om din tid!
 

Om

Min profilbild

AspergerElin

Jag är en tjej i 30 årsåldern som är väldigt intresserad av samhällsfrågor och personlig utveckling samt livsfrågor. Tycker om att se det positiva i människor jag möter. Tror att det finns något positivt i alla människor. Jag har ett väldigt ödmjukt synsätt på andra människor. Bor tillsammans med min underbara man.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela