aspergerelin.blogg.se

Hej! Jag heter Elin. I den här bloggen kommer jag att skriva om samhällsfrågor området och främst inom området funktionsnedsättningar/funktionsförmågor. Jag kommer även skriva om sådant som berör området personlig utveckling

När det dags att gå vidare och att vara ännu mer i nuet

Publicerad 2016-10-16 01:09:43 i hälsa, personligt,

Efter att jag fick höra från en av mina läsare att jag borde vara mer i nuet, har jag verkligen försökt att ta till mig av detta. Här om dagen köpte jag t.ex. en målarbok för vuxna och pennor till den. Då behöver jag inte tänka på att jag ska måla så vackert, jag behöver bara följa linjerna och måla på. Jag tyckte väll kanske det hjälpte mig till viss del att vara i nuet med den. Däremot sägs det att vi med Asperger inte behöver mindfullness som en målarbok ger utan vi behöver bara vara för oss själva ibland, jag tror detta stämmer väldigt mycket på mig. Min ADD gör också att jag har svårt att konsentera mig på en målarbok. Jag blev fortfrande så himla kritisk mot mig själv eftersom jag ändå inte tyckte jag målade fint. Tänker inte slänga målarboken men tror inte att jag kommer använda den så mycket som i mindfullness syfte. Tror inte jag behöver det.
 
Nej, det som verkligen har hjälp mig mest vara i nuet är att ha kuddkrig med mig själv eller boxpass på gymet faktiskt. Pockemon goo i all ära, men det har inte varit det allra bästa för mig. Det hjälpte dock när jag inte orkade någonting annat. Jag tror verkligen på högintensiv motion. Innan höll jag även mycket på med löpning och jag älskar att röra mig i vatten, fisk som jag fakatiskt är. Något som också är himmla bra är tabataträning. Det jag menar alltså med kuddkrig med mig själv är typ kasta kuddar i marken och att boxa på kuddar, även sparka på kuddar tror jag är bra. Mycket frustration ledsenhet går ur kroppen då. Tyvärr så slutade de med Boxpassen på gymet, jag var jätteledsen. Jag får nog köpa en boxningssäck jag kan ha hemma, eller kanske jag ska börja på någon kampsport, vem vet, men jag är lite rädd för att få blåmärken. Dans är också någonting jag alltid älskat, men då vill jag verkligen känna att jag rör på mig så salsa och streetdance,är nog ändå den typen av dans jag gillat bäst. Klart att min och min mans bröllopsvals på vårt bröllop betydde mycket för mig också.
 
Nu till detta med att gå vidare. Ibland ska man bara gå vidare och våga göra det. Jag slutade på mitt jobb som ekonomiassistent. Jag ångrar det inte en sekund nu faktiskt. Tänker inte gå så jättemycket in på det nu, men kan säga att i vissa fall hjälper det inte att säga ifrån utan du känner dig så kränkt att du måste gå. Ibland så stämmer inte personkemin med din chefs som i mitt fall och då bör du förmodligen också gå eftersom den personen bara kommer att ge dig negativ energi. Tror det är jätteviktigt att lyssna till sin inre röst. Tror vi gör det alldeles för lite i vårt samhälle. Säskillt när det gäller stress och att säga till oss själva att vi duger som vi är så det så.
 
Måste sätta upp nya mål i livet.
 
  Stör inte när jag har kudd krig med mig själv.   

Om

Min profilbild

AspergerElin

Jag är en tjej i 30 årsåldern som är väldigt intresserad av samhällsfrågor och personlig utveckling samt livsfrågor. Tycker om att se det positiva i människor jag möter. Tror att det finns något positivt i alla människor. Jag har ett väldigt ödmjukt synsätt på andra människor. Bor tillsammans med min underbara man.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela